corner left-topcorner right-top
APARTMA SHOCK ****
Hiša z apartmajema v središču Cerknega
Samo 10 km od Smučarskega centra Cerkno
corner left-bottomcorner right-bottom

Aktivne počitnice

Smučanje

Kjer se konča Gorenjska in kjer se začne Primorska, leži Smučarski center Cerkno. Pobočja 1291 metrov visokega Črnega vrha so domovanje tega smučarskega bisera, ki se ponaša z idealno lego, dobro snežno statistiko (naravno ali umetno), s 70 hektari urejenih smučišč, skratka z vsem, kar mora v užitek ponuditi smučarskemu sladokuscu ali začetniku.
 
O smučišču 
Smučarski center obsega 70 hektarov urejenih smučarskih površin, primernih tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Ob pomanjkanju naravnega snega lahko prizadevni turistični delavci s snežnimi topovi zasnežijo celotno smučišče. Za smučarje tekače je urejenih 5 km tekaških prog, alpski zanesenjaki pa lahko svojo ali najeto opremo preizkusijo ob šestih sedežnicah in dveh vlečnicah.
 
Smučarski center Cerkno je najsodobnejše družinsko smučišče v državi, saj ima edini v Sloveniji dve preklopljivi 6-sedežnici, dve 4-sedežnici, dve 2-sedežnici, dve vlečnici ter pomične trakove v sklopu smučarske šole in vrtca.
 
 

Pohodništvo

Ena izmed možnosti aktivnega preživljanja prostega časa je tudi pohodništvo. Cerkno z okolico spada v Cerkljansko hribovje, ki je del sredogorja in je pestro razčlenjeno, precej strmo in sega do povprečne višine 1000 metrov. Uvrščamo ga v skupino predalpskih hribovij, na vzhodu in severu meji na Škofjeloško hribovje, na severozahodu na Baško grapo, južno pa prehaja v Idrijsko hribovje in Šentviško goro. Med hribi in slemeni se vijejo doline in ozke grape s kristalno čistimi vodami, vmes pa se dvigajo planote. Čez naše območje potekajo številne planinske poti in pohodniške transverzale: Idrijsko-Cerkljanska planinska pot, Slovenska planinska pot, Evropska pešpot E7, Rdeča pot Via Alpina, Predalpska pot.
 
Označene in urejene so številne pohodne poti, primerne tudi za nordijsko hojo, ki ponujajo pohodniške užitke v vseh letnih časih.
 
 

Kolesarstvo

Cerkljansko hribovje je kolesarjem pisano na kožo. Izbirate lahko med  kratkimi in nezahtevnimi, kot tudi daljšimi in napornejšimi turami, za katere je priporočljiva dobra telesna pripravljenost. Vzponi na bližnje vrhove bodo poplačani  z nepozabnimi razgledi, pri nas pa boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji spusta. Doživetja v čudovitem svetu, mir in neokrnjena narava, čiste reke ter prijazni ljudje vam bodo ostali v lepem spominu in radi se boste vračali. 

Več na: www.visitcerkno.si
 


Ribolov

Reka Idrijca zaradi svoje lepote in čistosti privablja številne obiskovalce in ljubitelje ribolova. Idrijca je pravi raj za ljubitelje športnega ribolova zaradi izjemnega bogastva rib. Posebnost Idrijce, kot pritoka reke Soče, je čistokrvna soška postrv katere gojitveni potok je v Zakojški grapi v Zakojci.

Več na: www.visitcerkno.si
 


Plezanje

Opremljeno plezališče se nahaja v Kazarski grapi, ki je polna naravnih znamenitosti- naravni most, korita in brzice, tolmuni in skladi lehnjaka. Do plezališča se spustimo malo pred zaselkom Laharn. Prijetno naravno okolje nudi možnost atraktivnega, organiziranega prostega plezanja, ki je prilagojeno posameznikovi psihofizični pripravljenosti in vsebuje tako najlažje, kot tudi najtežje zahtevnostne stopnje. Plezanje vodijo izkušeni alpinisitični inštruktorji, ki so izkušnje pridobivali s plezanjem v Himalaji, Peruju, Alpah in drugod po svetu.

Več na: www.visitcerkno.si
 


Izleti

Izlet vključuje voden ogled paleontološkega arheološkega najdišča Divje babe, kraške jame, ki leži blizu vasi Šebrelje, sredi Idrijsko - Cerkljanskega hribovja. V njej so arheologi našli ostanke jamskega medveda, kamnita in koščena orodja ter ostanke kurišč ledenodobnega človeka. Najznamenitejša najdba je 55.000 let stara koščena piščal, ki velja za najstarejše glasbilo na svetu.

Več na: www.visitcerkno.si
 


Plavanje

V hotelu Cerkno se nahaja pokrit plavalni bazen (25 x 13m) s termalno vodo, primeren za rekreacijo, priprave plavalnih klubov ali zgolj sprostitev. V bazenu je organizirana vadba plavanja za seniorje, začetni tečaji plavanja, vodna aerobika. Predvsem v zimskem času je bazen tisti prostor kjer se po hladnem dnevu na smučišču sprostimo in pregrejemo kosti. 

Več na: www.visitcerkno.si
 


Lov

Cerkljanska ponuja idealne pogoje za atraktiven lov v neokrnjeni naravi, kjer lahko uživate v miru in tišini, opazovanju lepot , ki jih je skozi dolga stoletja izoblikovala narava. Narava je bogata z živalstvom, predvsem z gamsi in ostalo srnjadjo.

Več na: www.visitcerkno.si


Adrenalinski športi

Cerkljanska nudi številne možnosti preživljanja prostega časa tudi za adrenalina željne obiskovalce. Kajting, paintball, jadralno padalstvo ...

Več na: www.visitcerkno.si